I årets utgave av Farmen kjendis på TV2 er det youtuber Malin Nesvoll som utsettes sjikane når det gjelder størrelser i klær. Alle deltakerne sponses med klær fra Tufte Wear, men til Nesvoll er det ikke bukser som blir god nok i passformen. Hun må ta med en egen bukse (Dagbladet.no, 02.02.2023)

Utdrag fra artikkel:

«Overfor Dagbladet forteller daglig leder i Tufte Wear, Per Øyvind Jacobsen, at det er leit å høre om Nesvolls opplevelse. Videre forteller han at klesmerket kontinuerlig vurderer om de skal tilby større størrelser, men at de største størrelsene har solgt dårlig tidligere»

Hvor er de tilbudt?

Sportypluss selger gjerne Tufte om de kommer opp til størrelser 5XL(50/52)

Videre sier daglig leder Jacobsen til Dagbladet at Tufte Wear ikke har fått slike tilbakemeldinger tidligere, men at de tar det på alvor. «Mye er bra i Tufte, men bra kan alltid bli bedre. Vi lytter til innspill og tilbakemeldinger slik som dette, og vil bruke det i vårt arbeid for å utvikle Tufte varemerket videre»

Vi i Sportypluss tenker at den tilbakemeldingen skal de få!

Hva er det med størrelsestabellen hos Tufte?


For hver størrelse oppover øker høyden på modell med 5cm, i XXL er mål tilpasset en dame på 185cm.  Sist vi sjekket var gjennomsnittshøyden på norske damer 168cm. Målene under XXL er tilnærmet størrelse 46. Hva når du har behov for str 4XL/50?? Blir litt av en oppbrett på buksa!

Kom igjen jenter, fyr løs! Vi ønsker oss mer av store størrelser fra Tufte Wear!

Legg igjen din kommentar om hva som er viktig for deg, med gode tur og treningsklær. Eventuelt om du har erfaring med klær fra Tufte. Og du, si noe om høyden din også.

Hilsen

Hanne og Torunn

Kommentarer

 • nira shalom skrev:

  Hei, jeg heter Nira Shalom, og jeg vil dele den gode nyheten om hvordan jeg fikk min eks-kjærlighet tilbake med verden. Jeg ble knust da kjærligheten min forlot meg for en annen jente forrige måned. Imidlertid introduserte en venn meg for Baba Wale da Wiseman, den store budbringeren. Jeg fortalte om problemet mitt til Baba Wale, og forklarte hvordan min eks-kjærlighet forlot meg og hvordan jeg trengte en jobb i et stort selskap. Han forsikret meg om at jeg hadde kommet til rett sted, hvor jeg ville få hjertens lyst uten bivirkninger. Han fortalte meg hva jeg skulle gjøre, og etter å ha fulgt instruksjonene hans, ringte min kjære meg i løpet av de neste 2 dagene og ba om unnskyldning for å ha forlatt meg før. En uke senere innkalte ønsket firma meg til intervju for stillingen som veileder. Jeg er henrykt over å dele med verden hvordan Baba Wale hjalp meg med å oppfylle mitt hjertes ønske. Baba Wale er en spesialist på alle slags trollformler og god magi. Hvis du trenger noen form for hjelp, vennligst kontakt Baba Wale på babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp: +2348136951551

  Takk meg senere!

  August 03, 2023

 • Lisbeth skrev:

  JAAAAA til større str i flotte turklær. Jeg føler stort sett alle merkene stopper på xl. Og xl varierer også i str. dessverre. Jeg skulle ønske det fantes noe for alle str, men det gjør det ikke pr, idag. Det er TRIST og tenke på! Her har bransjen seriøst noe å tenke på. Og ikke minst, gjøre noe med. ASAP! Hvorfor skal ikke vi som er store i str. få like flotte klær som de som bruker str. S??
  Det er rett og slett en skikkelig uting!! Det ER såå mye fint der ute, men muligheten utelukkes for oss…. Sånn skal det ikke være :(….
  Så et spørsmål til Sportypluss: jeg,og flere med meg, skulle ønske det fantes en avdeling/butikk i Oslo/østpå, slik dere har i Trondheim. Har dere planer om det?? Takker for svar :)

  March 25, 2023

 • Reidun skrev:

  Jeg skulle gjerne hatt klær som passet over legger, lår og armer. Der er det ofte trangt!

  February 09, 2023

 • Kristin skrev:

  Er 171 cm og str 48/50 i overdeler og 50 i bukser (ned en str i Twentyfour😁👍). Aldri prøvd Tufte, da min erfaring med “Utøver-/idrettskolleksjoner” er at de er små, små, små. Gjelder forøvrig for de fleste sportsklær-merker (Bergans (er heller ikke interessert i å lage +størrelser, etter eget utsagn 😤), Swix, Craft, Skogstad, Hagløfs, Fjellreven og sånn fortsetter det). Tidligere nevnte Twentyfour er flinke, dog for min del for lange ermene (i str 48), men bretter opp…😂 Og for meg; litt kjedelige farger ( elsker sterke, klare farger, samt trykket/uttrykket til Dope Snow, og Kari Traa). Eneste jeg har kjøpt, gjennom Sportypluss😍 (og som er utøver-merke), er Kari Traa sitt ullundertøy i +størrelse. Men lite utvalg i der også, i store størrelser. Må ta det som passer, ikke det som er MIN stil. Jeg vil si; ikke legg på så mye mer i lengde ( ermer og bein), selv om størrelsene går opp! Jeg vil ha de samme klærne, men i videre form, ikke nødvendigvis lengre🤔😉 Strikk i livet på bukser er kjekt. Og en ting til; jeg er ikke tjukk i hodet… Hva ER greia med de digre hettene på jakker, anorakker osv??? Jeg ser jo ingenting, da hetta dekker omtrent nedover hele nesen…. Irriterende er det😂 Og; avtakbare hetter!! Og når jeg nå nevnte jakker; ikke så mye innsving! Heier på A-form, eller at man selv kan regulere livet (inni jakken. Ikke utepå jakken…). Ellers stemmer jeg i med alle andre utsagn her. Og finner jeg tøy som passer, trenger jeg ALT av turklær!! Sommer/vinter, (sol)/REGN, ski, daglige-gåturer-med-hunden-klær, fjellturklær; fra innerst til ytterst. You name it, I want it👍🤩 Og etter kommentarene å dømme, gjelder det ganske mange!! = mye PENGER i kassen til de som løser utfordringen😉😄. De kommer til å selge som “hakka møkk”😃😉🤩 Lykke til……

  February 09, 2023

 • Trine skrev:

  Hvis store størrelser har solgt dårlig er det fordi dere ikke har drevet markedsføring – folk legger til grunn at dere ikke har størrelsen. Bare se på Sportypluss – der selges store str som varmt hvetebrød – fordi «markedet» vet at der kan vi stole på at vi finner klær som passer. Vil gjerne at Tufte, Aclima, Devold, Swix og alle de andre begynner å selge i flere størrelser – og poenget er at vi vil ha freshe klær. Ikke bare svart, men de klærne dere selger med fine mønstre osv. Og klærne med litt ekstra funksjonalitet – de som fort blir utsolgt i små størrelser også, feks med vindtett felt på brystet. God plass i armhulen og hoftene er viktig.

  February 07, 2023

 • Trine skrev:

  Vil gjerne at Tufte, Aclima, Devold, Swix og alle de andre begynner å selge i flere størrelser – og poenget er at vi vil ha freshe klær. Ikke bare svart, men de klærne dere selger med fine mønstre osv. Og klærne med litt ekstra funksjonalitet – de som fort blir utsolgt i små størrelser også, feks med vindtett felt på brystet. God plass i armhulen og hoftene er viktig.

  February 07, 2023

 • Jeanette skrev:

  Bukser som er romslige over rompe og lår, med høyt liv og mulighet for å regulere livet med f.eks borrelås. Ikke for vide nederst. Jeg er 162cm og 48/50, turbukser er et mareritt 🙈

  February 06, 2023

 • Christin skrev:

  163 og bruker str 50. Bukser er ALLTID for lange i beina. Lag bukser med flere valg på bukselengden. Bruk strech slik at passformen blir lettere å matche forskjellige kropper. Ikke bare lag svart eller marineblå. Vi ønsker også rød og oransje og fine høstfarger.

  February 06, 2023

 • Elise skrev:

  Jeg er 177, og har lange bein. Det varierer litt, men jeg bruker 3XL fra Stormberg. Her er det mye rompe og lår. Jeg er opptatt av passform, og alt for ofte er bukser i str 50/52 alt for lange i beina, selv for meg. Ofte for vide i livet, for at rompa skal få plass. Store størrelser, betyr ikke milelange bein.

  February 06, 2023

 • Veronika skrev:

  Ta en titt på Twentyfour- de har skjønt det. Godt tilpassede str og fine klær.
  De fleste produsenter av fritidsklær har alt å lære av dem.

  February 05, 2023

 • Vibeke skrev:

  Supert at dere tar dialogen Sportypluss, – heier på dere !! Turbukse, skibukse, bukser er min utfordring; er bare 165cm, relativt normal smal i hofter og bein, men har mage/vidde 118cm, og sliter med å finne bukser som passer i livet uten å bli “3meter” for lange i beina!! Det hadde vært supert med stretch-stoff, men ikke for tynt stoff for d blir ikke pent, og kort-versjon av bukser!

  February 05, 2023

 • Irene skrev:

  Ikke rart store størrelser fra Tufte selger dårlig, det er jo nesten ikke å få tak i heller. For meg går kolleksjoner i store størrelser opp til minst str 54/56, og det synes jeg fritidstøy også burde. Det alle produsenter av slikt tøy bør huske er at man oftest har normal lengde på armer og ben selvom man trenger ekstra vidde her og der. Bukser bør komme i to lengder. Alt yttertøy bør ha regulering av vidde nederst på ben og ermer, samt midje. Jakker bør ikke være innsvinget, heller rett- eller lett A- form, evt med mulighet for å snøre inn litt i livet. Fint med avtakbare hetter på jakker/anorakk, det gir fler bruksmuligheter. Spesielt bukser bør ha god stretch, men gjerne litt i andre ytterlag også. Ullundertøy/superundertøy bør også være stretchy, men ha en tightere passform enn mellomlag/yttertøy. Longs må gå høyt nok opp i livet til at de ikke siger ned, og topper må være lange nok til å gå godt nedpå/gjerne nedenfor baken. Vekten på plaggene bør holdes så lav som mulig, selv om størrelsene blir større.
  Ellers ønsker jeg meg de samme funksjonene i detaljer og stoffkvaliteter (vindtett/vanntett/pustende/tørker lett osv) som tøy i normale størrelser. Noen forskjellige farger å velge I, ikke bare sort eller marine, ville vært flott. Trenger ikke å være crazy farger, men gjerne dempede farger man finner i norsk natur.
  Ønsker meg også tursokker/tekniske sokker/knestrømper som har litt mer vidde ved legg/åpning, men som allikevel sitter godt.
  Å finne funksjonelt og godt turtøy i store størrelser er ofte en omfattende leting, alle produsenter burde hatt en kolleksjon som tilbyr det du trenger fra innerst til ytterst, så fikk man heller godta at det ikke var nye farger hvert år. Friluftslivet, og arbeidslivet ( jobber i barnehage) mitt fikk en boost da jeg fant Twentyfour sine produkter. Var en 56/58 da jeg begynte å bruke dem, og takket være riktig tøy har jeg vært langt mer aktivenn jeg ellers ville vært og er nå en 52 størrelse. Det er et paradoks at man som stor oppfordres til økt aktivitet, men at mangel på godt tur/treningstøy faktisk demper aktivitetsnivået. Jeg ønsker meg store størrelser i alle merker, og i fysiske butikker, i tillegg til netthandel. Jeg hadde handlet mer, både i butikk og på nett, hvis jeg kunne gått i butikk og prøvd plaggene der og da. Netthandel er fint, men det er ofte et sjansespill i fht str/passform til tross for måltabell. Det tar ofte tid (man ikke har) å få sende en vare i retur, få nyvare tilsendt, eller få pengene tilbake slik at man kan få bestilt et nytt produkt.

  February 05, 2023

 • Irene skrev:

  Ikke rart store størrelser fra Tufte selger dårlig, det er jo nesten ikke å få tak i heller. For meg går kolleksjoner i store størrelser opp til minst str 54/56, og det synes jeg fritidstøy også burde. Det alle produsenter av slikt tøy bør huske er at man oftest har normal lengde på armer og ben selvom man trenger ekstra vidde her og der. Bukser bør komme i to lengder. Alt yttertøy bør ha regulering av vidde nederst på ben og ermer, samt midje. Jakker bør ikke være innsvinget, heller rett- eller lett A- form, evt med mulighet for å snøre inn litt i livet. Fint med avtakbare hetter på jakker/anorakk, det gir fler bruksmuligheter. Spesielt bukser bør ha god stretch, men gjerne litt i andre ytterlag også. Ullundertøy/superundertøy bør også være stretchy, men ha en tightere passform enn mellomlag/yttertøy. Longs må gå høyt nok opp i livet til at de ikke siger ned, og topper må være lange nok til å gå godt nedpå/gjerne nedenfor baken. Vekten på plaggene bør holdes så lav som mulig, selv om størrelsene blir større.
  Ellers ønsker jeg meg de samme funksjonene i detaljer og stoffkvaliteter (vindtett/vanntett/pustende/tørker lett osv) som tøy i normale størrelser. Noen forskjellige farger å velge I, ikke bare sort eller marine, ville vært flott. Trenger ikke å være crazy farger, men gjerne dempede farger man finner i norsk natur.
  Ønsker meg også tursokker/tekniske sokker/knestrømper som har litt mer vidde ved legg/åpning, men som allikevel sitter godt.
  Å finne funksjonelt og godt turtøy i store størrelser er ofte en omfattende leting, alle produsenter burde hatt en kolleksjon som tilbyr det du trenger fra innerst til ytterst, så fikk man heller godta at det ikke var nye farger hvert år. Friluftslivet, og arbeidslivet ( jobber i barnehage) mitt fikk en boost da jeg fant Twentyfour sine produkter. Var en 56/58 da jeg begynte å bruke dem, og takket være riktig tøy har jeg vært langt mer aktivenn jeg ellers ville vært og er nå en 52 størrelse. Det er et paradoks at man som stor oppfordres til økt aktivitet, men at mangel på godt tur/treningstøy faktisk demper aktivitetsnivået. Jeg ønsker meg store størrelser i alle merker, og i fysiske butikker, i tillegg til netthandel. Jeg hadde handlet mer, både i butikk og på nett, hvis jeg kunne gått i butikk og prøvd plaggene der og da. Netthandel er fint, men det er ofte et sjansespill i fht str/passform til tross for måltabell. Det tar ofte tid (man ikke har) å få sende en vare i retur, få nyvare tilsendt, eller få pengene tilbake slik at man kan få bestilt et nytt produkt.

  February 05, 2023

 • Vibeke skrev:

  Jeg er 169 cm høy og bruker str. 46/48.
  Jeg har aldri funnet Tufteklær i min størrelse, og lurer veldig på hvor de har blitt solgt 🤔
  Hvis de mener at XXL selger dårlig, tror jeg så absolutt det skyldes at de færreste av oss store damer er 185 cm.
  Hva om vi alle sender Tufte en mail om hva vi ønsker oss, da blir det et stort trykk hos de og vi får kanskje se Tufte Wear i pluss-size?
  Post@tuftewear.no
  Jeg har sendt mail 👍

  February 05, 2023

 • Torill Kvål skrev:

  169 høy… Sliter med å finne turklær som er romslig nok over magen.. Er du på tur så bør det være mulig å sitte på huk forran et bål, være i bevegelse uten at det blir for trangt til magen og det skal være unødvendig at knappen spretter opp.. Likeså er det helt meningsløst at buksene skal være så veldig lange i større størrelser… Dette gjelder jakker også dær de blir for stramme over hoftene og alt for lange i armene, da det virker som at det er lengden på armene som blir justert i større størrelser.. Det er vel pupper, mage og hofter som er der det burde vært justert… Vi som er i store størrelser burde iallefall holde oss i form og bevegelse og da er det veldig greit at vi kunne fått kledd oss noe anstendig også..

  February 05, 2023

 • Marina skrev:

  Åååå, Tufte har så mye fine klær, men de er litt små i strl :(
  Jeg er 171cm høg, har en del ekstra både rundt mage, lår og bryst. Sliter med at mange turbukser blir for lav i livet. Skjorter og genser blir ofte for kort og for trangt over brystene.
  Bruker 48-50 i bukse og jakke hos Twentyfour.
  Håper dere får et samarbeid med Tufte😃

  February 05, 2023

 • Åshild skrev:

  Hei. Jeg er 158 og har litt mye rundt magen. Ønsker derfor muligheten til justering i livet uten knapper. Har samtidig korte og smale ben. Buksene som da passer i livet blir ofte for lange og vide rundt lårene.
  Glad dere tar tak i dette og roper ut på våre vegner. Veldig lei av å være i marka eller å gå på ski i uegnede klær.

  February 05, 2023

 • LMRS skrev:

  Jeg skulle ønske klær generelt kunne både være i store størrelser (type 48+), men st man også samtidig kan velge kort, normal eller lang lengde (KappAhl har det på en av sine dongeribukser i XLNT kolleksjonen sin). Det gjør at både jeg med mine 182 cm i høyde og noen som er lavere som likevel bruker samme klesstørrelse ellers på kroppen kan kjøpe de samme klærne og at de passer til vår kropp.
  Er forøvrig superfornøyd med tufte sitt undertøy som går opp til Xxl og som er god og romslig i utgangspunktet. Men savner lengde og bredde på damesortimentet.

  February 05, 2023

 • Anna skrev:

  164cm,bruker XXL,jeg har ikke mye erfaring med Tufte klær.Generelt ønsker meg bukser eller longs som passer oss korte damer.

  February 05, 2023

 • Johanne skrev:

  Håper dere får det til et samarbeid med tufte! 182 lang og bruker ofte 50-52 i bukser. Plages med å finne overdeler som er lange nok i armene. At buksene er for trange i leggen er et problem for meg!

  February 05, 2023

 • Grethe skrev:

  168. L/xl i topp. Xl/XXL I bukser. Men trøbbel med for smale legger.

  February 05, 2023

 • Anne Merete skrev:

  Jeg er 180 å har lange ben s 46/48 i andre type ute bukser som bergans og twentyfour. Men noen av buksene blir fort litt stramme i leggen. Noen av oss store damer har ikke bare rompe og lår, men også tykkere legger. Elsker å være ute og i aktivitet så blir så glad når jeg finner godt ute tøy, ikke så lett det. Størrelse 48/50 i jakker. A form er lurt 😉 . Å gensre som når litt nedpå rompa er fint for vil helst holde fopaen innafor 😂. Magetopper er ikke så pent på voksne damer, å heller ikke serlig godt å være mellombar.

  February 05, 2023

 • Trine skrev:

  Har en hoodie, pysj og bambull-genser fra Tufte, alle i største størrelse. Fantastiske plagg, myke og gode. Eneste som ikke passet var pysjbuksa som er helt uten stretch og ble for trang i leggene (!!).

  Håper de kommer med bedre utvalg i større størrelser!

  Jeg er ca 175 cm høy og veldig glad for at det er plagg med god lengde på.

  February 05, 2023

 • Hilde skrev:

  Hei. Jeg er 157 cm høy og opplever at det meste er for langt både i armer og ben. I tillegg blir ofte bukser for vide i lårene. Overdeler blir gjerne for trange over bryst. Jeg er størrelse 48-50.

  February 05, 2023

 • Anne Merete skrev:

  Jeg er 180 å har lange ben s 46/48 i andre type ute bukser som bergans og twentyfour. Men noen av buksene blir fort litt stramme i leggen. Noen av oss store damer har ikke bare rompe og Bård, men også tykkere legger. Elsker å være ute og i aktivitet så blir så glad når jeg finner godt ute tøy, ikke så lett det. Størrelse 48/50 i jakker. A form er lurt 😉 .

  February 05, 2023

 • Åse skrev:

  Buksene er ikke største utfordringer, bare de kan justeres i livet-knyting eller strikk. Noen av oss har litt mye rundt magen🫣 Men topper, og da særlig ull må være store nok og ha lengde nok i ermer , og kropp, og ikke for mye innsving da vi igjen møter samme utfordring med magen. Jeg er glad for å kunne prøve plaggene. Husk at vi også luker forskjellige farger.

  February 05, 2023

 • Kristin skrev:

  Hei. Er 177 cm og ca str 52. Når det kommer til bukser er som regel de ok i lengda, men da jeg ikke er så brei over hoftene, men heller rundt magen, så blir ofte bukser slappe fisker i hoftepartiet. Det å finne gode turklær er viktig. Det er nesten ikke å oppdrive for min del i vanlige butikker. Jeg handler med dere når jeg skal finne noe innenfor trening/tur, men skulle ønske jeg kunne gå inn i en vanlig butikk å prøve, deres fysiske butikk/showroom er litt langt unna. Trur at jeg ville slitt med lengda på klær om de skulle fulgt tuftes forlenging for hver størrelse. Men er litt lang i rygg og armer så der blir ofte klær litt korte, så utvalget på klær for store er ikke optimalt, vi er forskjellig og noen er lange andre korte, noen er brei over hofta andre magen. Så man burde nok hatt klesmodeller for vår ulike variasjon.

  February 05, 2023

 • Beate Vermedal skrev:

  Lgger akkurat på vippen til å passe inn i de største størrelsene til Tufte. Superfine klær som jeg definitivt kommer til å kjøpe om dere får de i store størrelser.

  February 05, 2023

 • Åse skrev:

  Hei!
  Uten turklær i store størrelser hadde mitt friluftsliv vært blankt. Jeg har Lipødem og dermed noen utfordringer på overarmer og fra hofte og ned på min 162 cm lange kropp. Jeg har vandret i fjellet, sykla Norge på langs, gått skirenn og har nå vintercampet og hatt titalls overnattinger ute i hengekøye gjennom året. Fordi DERE tilbyr ulltøy, turbukser, dunjakker, regntøy i passende størrelser i kjente merker av god kvalitet. Tusen takk må æ si for at dere stadig prøver å få nye aktører på banen. Tufte – du bør lytte til SportyPluss – de kan hva vi sliter med.
  Mvh Åse

  February 05, 2023

 • Ann Ragnhild skrev:

  Rager 174cm over bakken. Ofte str 4xl i bukser og overdeler. Er lang i ryggen, men normal i armer og ben. Ullklær overdeler skulle jeg ønske var ofte 5cm lengre i ryggen, da jeg hater å bli “mellabær”. Spennende, å glede meg til flere merker i større størrelser❤️

  February 05, 2023


Legg igjen en kommentar

×